Information

Praktisk information

Här kommer mer information om lägret, sidan kommer att uppdateras löpande.

Nyhetsbrev

Anmälan till nyhetsbrev för scoutkårer och ledare

Namn

Nyhetsbrev till scoutkårer och ledare

Här samlar vi nyhetsbreven som skickats ut till kåransvariga och de som har anmält sig ovan för att få nyhetsbreven. Observera att det är olika nyhetsbrev för scoutkårer och funktionärer, men det finns inget som säger att du endast får läsa eller prenumerera på det ena.

Digitala ledarsamlingar

Fram till nationella scoutlägret sommaren 2024 kommer lägerledningen arrangera ett antal digitala scoutledarsamlingar för att ni ska kunna få svar på era frågor och få information om lägret. Målgruppen är scoutledare och funktionärer. Detta är datumen:

  • 24 sep kl. 20-21
  • 12 nov kl.20-21
  • 28 jan kl.20-21
  • 3 mars kl.20-21
  • 7 april kl.20-21
  • 5 maj kl.20-21
  • 2 juni kl.20-21

Länk till samlingen läggs ut på den här sidan när det närmar sig.

Samla in pengar

Lägeravgiften är inte beslutad än, troligtvis kommer avgiften att ligga någonstans mellan 1700-1800 kr, exkl. resa. Vi jobbar för att kostnaden ska bli så låg som möjlig men höga matpriser/inflation påverkar lägrets totala budget. Här samlar vi tips på hur kåren tillsammans kan samla in pengar för att kunna erbjuda en lägre avgift eller hur den enskilda scouten kan samla in pengar.
Har du fler förslag, skicka dem till oss, så sprider vi dem till fler.

För scouten

Du kan önska dig pengar i julklapp eller födelsedagspresent.
Innan jul kommer det komma ett exempel på presentkort som du kan ladda hem om du vill ge bort hela eller delen av lägeravgiften till någon.

Får du vecko- eller månadspeng? Kan du hjälpa till extra hemma? Kan du hjälpa grannen eller någon släkting? Då kanske du kan få lite pengar som du kan spara till avgiften

För kåren

Om ni inte har koll på någon fond så kanske grannkåren eller regionen kan tipsa.

Kan församlingen bidra på något sätt? Kan det handla om tjänster och gentjänster? Kanske kan scouterna ha försäljning av frukost/lunch/fika på församlingens årsmöte och i gengäld få vinsten? Eller rent av en kollekt? Kanske är det någon som gärna vill vara med och skänka pengar för att scouterna ska få billigare avgift? Tänk Större!

Informera i samhället att ni ska på scoutläger och kan komma och hämtar pant eller granar efter jul mot en summa.

Ordna ett lopp, deltagarna har sponsorer som skänker pengar beroende på sträcka som springs/gås, det som samlas in går till avgiften. Läs mer om pulsrus här.

Frågor och svar

Här fyller vi på med information så snart den är klar.

Lägret är för alla scouter men huvudfokus för programmet ligger på upptäckare och uppåt. Spårare är särskilt välkomna andra halvan av lägret.

Alla ledare och funktionärer ska ha gått kursen inom de senaste tre åren och kunna visa intyg på detta. För scoutledare ansvarar respektive kår. Om du är funktionär fyller du i om du har gått kursen eller inte i din anmälan. Du visar upp kursintyg vid incheckning. För funktionärer som behöver genomföra kursen kommer vi skicka ut vidare information. Scoutledare visar upp utdrag ur belastningsregistret i sin kår. Funktionärer visar upp vid incheckning när de kommer till lägret. Beställ detta i god tid hos polisen.se.

Under hösten 23 och våren 24 kommer lägerledningen bjuda in till ett antal digitala ledarsamlingar där vi informerar om lägret och alla kan få ställa sina frågor. Datum för de digitala samlingarna kommer under augusti 2023.

Ja, det finns bad i nära anslutning till lägret.

Priset är ännu inte klart men kommer för deltagare antagligen ligga runt 1700-1800 kr. Vi jobbar för att kostnaden ska bli så låg som möjlig men höga matpriser/inflation påverkar lägrets totala budget. Börja spara redan nu och se på möjligheter för stöd i din region/församling.

Lägerledningen ser på olika betalsystem och återkommer i frågan.

Vägsjöfors herrgård utanför Torsby i Värmland.

Förhoppningsvis är lägret så roligt att du inte hinner längta hem. Men ett tips är att ta med mamma/pappa/moster/ farbror/vårdnadshavare eller någon annan du känner och vill träffa när du längtar hem, till Värmland. De kan anmäla sig som funktionärer och vara med på lägret eller åka på semester i Värmland under tiden som lägret är.