Mat

Här kommer det finnas information som rör maten under lägret. Kom ihåg att kolla igenom om det är något som ni behöver ta med er till lägret.

Maten på Större vill inspirera till kreativitet och flexibilitet. Därför har vi inga bestämda rätter varje kår/patrull ska laga, utan man får välja själv vad som passar den egna gruppen. Vi kommer givetvis att ha en massa tips och recept att välja på.

Matutdelningen på Större kommer att bestå av en butik där man hämtar de råvaror man behöver till den mat man tänkt laga.

Matlagningen är en stor del av scoutläger. Försök låt alla vara med och bidra i matlagningen även om det ibland går fortare att låta vuxna ta allt ansvar. Att som scout få vara med och ta ansvar är en viktig del av lägerupplevelsen.

När det gäller specialkosten hos patrullerna är det viktigt att ni i kåren har koll på vilken specialkost som gäller eftersom det är i matlagningen i kåren som anpassningen av maten sker.

Packlista angående maten

Här samlas det en packlista angående maten om vad kåren/patrullen behöver ha med sig.

  • Många burkar och eventuellt påsar att hämta maten i.

Frågor och svar – mat

Det behövs inte eftersom det inte kommer finnas möjlighet att byta kylklampar. Vi uppmanar istället att man hämtar mat inför varje måltid.

De flesta matvaror kommer beställas i storförpackningar och därför behöver varje kår/patrull ha med sig många burkar och påsar att hämta maten i.