Vårterminen 2024

Vad kan kårer och deltagare ladda hemma?

Störrespelet

Spelet går ut på att samla nytta och nöje. Ett scoutläger handlar ju både om att ha roligt och att göra nytta tillsammans. Och glöm inte att sova! Alltid redo!

I denna video förklaras spelreglerna.


Spelidé och design: Joakim Eriksson i samarbete med Pontus Nilsson.
Originalkarta över lägerområdet: Andreas Myrin

Terminsprogram
för vårterminen

I terminsprogrammet finns aktiviteter, lek och andakt för 10 scoutgånger. Ni anpassar själva programmet utifrån era förutsättningar, använd allt eller kanske bara något. Känn er fria att göra om och hitta på andra saker. Samlingarna behöver inte hållas i ordning.

Aktiviteterna är ett sätt att träna på färdigheter som behövs på ett läger. Teman för samlingarna, aktiviteter och andakter är skapade utifrån det program som håller på att formas till Större.

Det har också tagit fram ett märke för terminsprogrammet. Mer om detta under material.

Musik på lägret

Här är några av de låtar som vi kommer att sjunga på lägret. Öva på dem i er kår redan nu så blir det lättare att sjunga med.

Här finns länkar till var du hittar noter och länkar till Spotify.

Lägerlåten

Kom och var med Spotify Noter Bildstöd

Jag får vara Spotify Noter

Jag hejar Spotify Noter

Ett mirakel Spotify Noter

Tack för allt du gjort Spotify Noter

Aldrig tystna Spotify Noter

En lite STÖRRE Kämpalek

27/4 – En lite STÖRRE Kämpalek

Klockan 10.00 kommer vi hälsa er välkomna till en stor scouttävling via en livestream via facebookgruppen – en lite Större kämpalek. Festlig invigning och information om vad det är för uppgifter som ska lösas under dagen.

Varje patrull kommer få 5 uppgifter/kontroller att lösa. Tanken är att man i sin kår eller patrull själva lägger upp sin tidsplanering för att klockan 14.00 kunna skicka in sitt resultat.

Under tiden ni väntar på att resultatet ska sammanställas kommer vi sända lite kul saker samt att vi hoppas få träffa några ur STÖRRES lägerledning.

Vid kl 14:30 kommer vi veta vilka som lyckats bäst och koras till vinnare i respektive åldersgrupp, med prisutdelningen på Större.

Dagen avslutas med en gemensam andakt.

Praktisk information

Allt information inför och under kämpaleken kommer publiceras via en Facebook-grupp, En lite STÖRRE Kämpalek 2024. Sök upp den och följ oss där.

Den 27/4 behöver ni i varje patrull ha en telefon, surfplatta eller dator för att kunna följa livestream, får uppgiftsinstruktionerna samt rapportera resultat.

Vad händer innan den 27/4?

På Facebook kommer ni kunna följa elitscout patrullen Schnigeln, kanske kommer ni få tips och ledtrådar på vad som är bra att kunna inför Kämpaleken.

Vi kommer lägga upp information om vad man ska förbereda för uppgifterna under den lite STÖRRE kämpaleken. Den information finns också nedan.

Det kommer finnas en anmälan för att underlätta rapporteringen av resultatet. Anmälan är nu öppen och stänger 14/4. Länk till anmälan kommer finnas i Facebook-gruppen och här. OBS att man beställer märken i en separat anmälan! Beställning av märken är stängd.

Övrigt

Kämpalek är ett namn som används i många regioner för att beskriva en årligt scoutspårning (tävling).

Alla kårer är välkomna på Kämpaleken, oavsett om man åker på Större eller inte. Kåren behöver inte heller åka på Kämpaleken för att kunna åka på Större.

P.S. Ni kommer väl ihåg Störstivalen och börjat fundera på vad ni ska förbereda hemma D.S.