Programansvarig

Vissa har räknat ner dagarna, andra har otåligt trummat fingrarna mot bordet och undrat om vi inte borde sätta igång snart. Alla har vi längtat. Och nu är det äntligen dags att starta planeringen inför 2024 års stora händelse – Equmenias nationella scoutläger Större! Större är en mötesplats för barn, unga och vuxna. På Större vill vi göra det möjligt för fler att upptäcka och utvecklas i tro på Gud, se mer av scouting och inspireras att vara med och bygga Equmenia och scoutrörelsen tillsammans med andra. Men, kanske framför allt, vill vi ha riktigt roligt tillsammans. Helt enkelt vara del av något större! 

Större arrangeras på Vägsjöfors och Ladtjärnstorp i Värmland. Det är Equmenias största nationella arrangemang och samlar barn, ungdomar och ledare från hela Sverige. 

Nu söker vi dig som vill vara med i Störres lägerledning med huvudansvar för lägrets program. Planeringsorganisationen består av ett antal funktioner, där Program är en av dessa. Varje funktion har en ansvarig som är med i lägrets ledningsgrupp. Som programansvarig leder du arbetet med att fylla Större med meningsfulla, peppiga och roliga programinslag för olika åldrar. Tillsammans med resten av gänget i programfunktionen jobbar du på hur lägrets vision och mål ska synliggöras för deltagare och ledare i form av exempelvis dagsprogram, frivilliga aktiviteter och annat som kommer göra Större 2024 till vårt bästa scoutläger hittills. I programfunktionen finns även ansvar för lägrets andliga innehåll. Som programansvarig är du även en del av lägrets ledningsgrupp. Tillsammans med de andra funktionsansvariga och lägrets projektledare är du med och sätter riktningen för hela Större 2024. Uppdraget är ideellt och löper från rekrytering fram till lägret har utvärderats, hösten 2024. Du får alltså ingen lön för uppdraget, däremot kommer Equmenia att stå för kostnader gällande exempelvis resa till och mat under planering och lägret.

Om dig

Du är en kreativ och van ledare. Du är bra på att bygga team och skapa lagkänsla bland människor du leder. Du har ett brett kontaktnät och tycker om att träffa nya människor. Du är arbetar aktivt med att rekrytera personer till funktionen, såväl nya kontakter som personer ur ditt befintliga nätverk. Att hitta rätt person till rätt uppgift är nyckeln till en framgångsrik planering och ett bra läger. Du behöver därför räkna med att lägga tid på detta i din roll som funktionsansvarig. Du delar Equmenias och övriga scoutrörelsens värderingar. Du har tid och engagemang att lägga på planering av lägret, genomförande på plats och även att delta i utvärderingen. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att arbeta med barn och unga i olika åldrar, exempelvis som lärare, ungdomsledare eller motsvarande. 

Önskvärda kvalifikationer

  • Erfarenhet av att planera program utifrån uppsatta mål på större arrangemang och/eller scoutläger.
  • Erfarenhet av att leda andra ideellt engagerade och leverera i enlighet med uppställda målsättningar
  • Förankring i någon del av Equmeniakyrkan, Equmenia, övriga scoutrörelsen eller någon av de kristna ungdomsorganisationerna.

Om funktionen

Programfunktionen ansvarar för att ta fram program för samtliga åldersgrupper utifrån lägrets vision och mål. Programmet ska utgå ifrån scoutmetoden och Scouternas program såväl som Equmenias Växa i tro-plan. Funktionen inkluderar även en särskild kaplansgrupp som ansvarar för programpunkter såsom gudstjänster, andaktsmaterial och liknande. Programfunktionen planerar även större event under lägret, exempelvis lägerinvigning, avslutning och andra arrangemang där alla lägerdeltagare är delaktiga. 

Ansökan

Fyll i formuläret nedan. Vi vill ha en beskrivning av dig och berätta om varför du vill vara med och skapa Större 2024. Skicka också med ett kort CV med relevanta erfarenheter samt namn och kontaktuppgifter till två referenser. Vid urval kommer stor vikt läggas på personliga egenskaper och lämplighet. Sista ansökningsdag är den 20 mars.

Ansökan platsannons

Fyll i detta formulär för att ansöka

Namn(Obligatoriskt)
Max filstorlek: 1 GB.