Här ska lägret vara!

Sommaren 2024 planeras Equmenias nästa nationella scoutläger att hållas och det är nu klart att det kommer att äga rum på Vägsjöfors herrgård utanför Torsby i Värmland. Scoutlägret väntas locka cirka 3000 scouter och ledare. 

Från 27 juli till 2 augusti 2024 kommer markerna runt gården fyllas med tält och byggen. Scouterna kommer att få uppleva en vecka ute i naturen med massor av aktiviteter, matlagning över öppen eld, gemenskap, bad, lägerbål och gudstjänster och allt annat som hör till på ett scoutläger.  

Equmenia är Equmeniakyrkans barn och ungdomsorganisation där scouting är en viktig och stor del. Detta blir tredje gången som Equmenia arrangerar ett nationellt scoutläger.  

Carin Dernulf som är generalsekreterare för Equmenia ser fram emot lägret. 
– Vi är så glada att Equmenias nästa nationella scoutläger blir på Vägsjöfors herrgård. Möjligheterna på denna fantastiska gård är stora och vi har mött så mycket entusiasm och glädje från de som finns på plats. Nu ser vi fram emot att skapa en fantastisk lägervecka.  

Gårdsföreståndaren Anna-Mia Henriksson välkomnar nyheten om ett stort scoutläger.  
– För oss på gården kommer det att göra otroligt mycket då vi får chansen att visa vår fina bygd runtomkring och vår herrgård. Vi är väldigt glada att så många från hela landet vill komma just till oss.  

Det är inte är första gången som Vägsjöfors står som värd för ett liknande evenemang. År 1992 var det också ett stort scoutläger på gården och sedan dess har många mindre läger ägt rum där, så platsen är väl beprövad.  

Lägret har fått namnet Större 2024. 
– Tillsammans vill vi göra någonting större, vi vill ge deltagarna en större upplevelse, visa på den stora gemenskapen vi är en del av och berätta om den Gud som älskar varje människa, säger projektledarna för lägret; Ida Hennerdal och Josef Maxson.  

Nu är val av plats klart och lägret kan övergå i nästa fas som handlar om att sätta ihop en lägerledning och börja planera för allt det spännande som ska hända om lite mera än två år.  

Om scoutlägret Större 2024

Equmenias tredje nationella scoutläger 

När: 27 juli-2 augusti 2024  

Plats: Vägsjöfors herrgård, Torsby, Värmland 

Antal: Ca. 3000 deltagare