Material, reklam och resurser

Vi vill att så många som möjligt kommer på Större! Det innebär att vi behöver göra reklam och berätta om lägret. Läger, hajker och spårningar är bra tillfällen att göra reklam för Större. Här finns material och resurser sammanställt som alla får använda för att sprida information om lägret.

Lägerlåten

Spela upp lägerlåten, visa lyric video eller spela låten själv för att peppa alla att vara med!

Reklamfilm

Affisch och bilder

Använd bilderna gör att göra reklam i sociala medier, visa på storbild eller skriva ut och sätta upp. Klicka på bilden för att ladda ner en zip-fil.

Flyer och bild för funktionärer

Att använda i kåren

Här finns det material som man kan ladda hem och justera och använda i kåren när man ska informera om lägret

Här finns en PDF-fil där det finns tips hur församlingen kan hjälpa till inför, under och efter Större.

Terminsprogram
för vårterminen

I terminsprogrammet finns aktiviteter, lek och andakt för 10 scoutgånger. Ni anpassar själva programmet utifrån era förutsättningar, använd allt eller kanske bara något. Känn er fria att göra om och hitta på andra saker. Samlingarna behöver inte hållas i ordning.

Aktiviteterna är ett sätt att träna på färdigheter som behövs på ett läger. Teman för samlingarna, aktiviteter och andakter är skapade utifrån det program som håller på att formas till Större.

Det har också tagit fram ett märke för terminsprogrammet. Mer om detta under material.

Störrespelet

Större har ett helt eget brädspel!
Spelet går ut på att samla nytta och nöje. Ett scoutläger handlar ju både om att ha roligt och att göra nytta tillsammans. Och glöm inte att sova! Alltid redo!

I denna video förklaras spelreglerna

Spelidé och design: Joakim Eriksson i samarbete med Pontus Nilsson.
Originalkarta över lägerområdet: Andreas Myrin

Märken

När du kommer till lägret kommer du att få ett lägermärke. Det kommer också finnas att köpa fler i shopen.

Under våren kunde kåren dessutom beställa terminsmärken, märken för join-in-läger och kämpaleksmärke. De levererades tillsammans med betalbanden. Märkena som blev kvar kommer finnas på lägret.

Under lägret kommer det också finnas möjlighet att göra aktiviteter där du kan få/köpa märken.

Det innebär att det kommer att finnas många olika märken och i många kommer ha olika många och olika märken. Därför finns det inte någon ordning hur märkena ska sitta utan det är upp till var och en.

Presentkort

Saknar du idéer vad du ska ge i födelsedagspresent?
Vill du uppmuntra någon med en gåva?

Det här är ett tips på något att ge bort till någon som inte behöver fler saker eller någon som behöver uppmuntran eller motivation.

Vi har tagit fram ett presentkort där du kan skriva in en summa som blir ett bidrag till lägeravgiften. Lägeravgiften är 1700 kr, tillkommer gör avgiften för resan. 

Den som vill ge bort hela eller delar av lägeravgiften laddar ner presentkortet, skriver ut och ger till någon i som du gärna vill uppvakta/uppmuntra. Det kan vara ett barn, barnbarn eller en scout som finns i scoutverksamheten där du finns.

Om du inte har någon som du kan ge den till hör med scoutledarna i en kår nära dig om det finns någon som kan ha behov av ett bidrag till avgiften.  .